Ingredience: (6 porcí)
6 tortill o průměru 15 cm.
Maso: 800 g mletého masa (vepřové + hovězí), 1 velká cibule, sůl, pepř.
Salát: 6 listů ledového salátu, 1 lžička jablečného octa, 1 lžička medu, sůl, pepř.
Dohotovení: 80 g cheddaru, Salsa Verde 330 g
Volitelné: Nakládané feferony s česnekem 180 g
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mleté maso dáme do mísy. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Osolíme, opepříme a pořádně rukama promícháme.
- Salát omyjeme, pokrájíme na tenké nudličky a ochutíme octem, medem, solí a pepřem. Promícháme.
- Cheddar nastrouháme na velké nudličky.
- Z mletého masa vytvoříme stejně velké kuličky. Každou umístíme doprostřed tortilly a rukama rozprostřeme po celé ploše téměř do kraje.
- Rozpálíme pánev. Nejprve opečeme stranu s masem asi 5 minut. Poté otočíme, posypeme sýrem a přiklopíme poklicí. Pečeme na středně až vyšší stupeň po celou dobu. Není třeba potírat pánev olejem, protože tuk je v mase.
- Na hotovou tortillu naneseme vrstvu salátku a zalijeme Salsou Verde.
- Pokud chceme pálivější variantu, pokrojíme ještě na kousky nakládanou feferonku.
- Tortillu přehneme na půl a podáváme jako tacos.