Ingredience: (6 porcí)
Základ: 1 velká cibule, 3 středně velké mrkve, 1/4 celeru bulvy, 4 stroužky česneku, 3 lžíce kokosového oleje.
Dohotovení: 50 g Červená kari pasta 100 g, 200 g černé čočky beluga, 400 ml kokosového mléka, 800 ml vody, 5 lžic jablečného octa, 100 g rajčatového protlaku, 2 lžičky soli.
Semínka: 40 g slunečnicových semínek, 40 g dýňových semínek.
Na ozdobu: bílý jogurt, čerstvý pórek, feferonka.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli, mrkev a celer oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme, rukou zmáčkneme a nasekáme nahrubo.
- Na hluboké pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozpálíme olej a všechnu zeleninu orestujeme asi 5 minut.
- Přidáme kari pastu a minutku zarestujeme.
- Přisypeme čočku a pořádně promícháme, aby se obalila v oleji.
- Přilijeme kokosové mléko a vodu a promícháme.
- Přidáme rajčatový protlak, ocet a osolíme. Opět promícháme.
- Vaříme asi 40 minut, dokud není čočka měkká na skus.
- Na suché pánvi si opražíme slunečnicová a dýňová semínka.
- Indický dhál podáváme se semínky, lžíci bílého jogurtu a můžeme ozdobit čerstvou bylinkou, pórkem a feferonkou.