Rubriky
Vegan Polévky Recepty Obiloviny & Luštěniny

Indický dhál s čočkou beluga

Ingredience: (6 porcí)

Základ: 1 velká cibule, 3 středně velké mrkve, 1/4 celeru bulvy, 4 stroužky česneku, 3 lžíce kokosového oleje.

Dohotovení: 50 g Červená kari pasta 100 g, 200 g černé čočky beluga, 400 ml kokosového mléka, 800 ml vody, 5 lžic jablečného octa, 100 g rajčatového protlaku, 2 lžičky soli.

Semínka: 40 g slunečnicových semínek, 40 g dýňových semínek.

Na ozdobu: bílý jogurt, čerstvý pórek, feferonka.


Postup:

  1. Cibuli, mrkev a celer oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme, rukou zmáčkneme a nasekáme nahrubo.
  2. Na hluboké pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozpálíme olej a všechnu zeleninu orestujeme asi 5 minut.
  3. Přidáme kari pastu a minutku zarestujeme.
  4. Přisypeme čočku a pořádně promícháme, aby se obalila v oleji.
  5. Přilijeme kokosové mléko a vodu a promícháme.
  6. Přidáme rajčatový protlak, ocet a osolíme. Opět promícháme.
  7. Vaříme asi 40 minut, dokud není čočka měkká na skus.
  8. Na suché pánvi si opražíme slunečnicová a dýňová semínka.
  9. Indický dhál podáváme se semínky, lžíci bílého jogurtu a můžeme ozdobit čerstvou bylinkou, pórkem a feferonkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here