Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny Těstoviny & Brambory

Krémový pórkový kuskus s paprikovým dipem

Ingredience: (3-4 porce)

Základ: 200 g pórku, 5 lžic olivového oleje, 50 ml vody.

170 g kuskusu, voda (cca 350 ml), sůl.

150 g Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, 200 g smetana na vaření, 20 g másla, 40 g parmazánu.

200 g uzeného masa, 1 lžíce olivového oleje.

Dokončení: Hoblinky parmazánu, mikrobylinky.


Postup:

  1. Pórek očistíme, rozpůlíme a pokrájíme najemno.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a pórek orestujeme. Jen málo, aby nezhořkl. Zalijeme cca 50 ml vody a podusíme pod pokličkou na mírném stupni, aby změkl a zesládl.
  3. Poté přisypeme kuskus, promícháme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Osolíme. Přiklopíme pokličkou a na mírném stupni necháme kuskus nabobtnat.
  4. Vmícháme Dip z pečených paprik a zalijeme smetanou. Prohřejeme a přisypeme parmazán. Promícháme a dle hustoty ještě přilijeme vodu, aby byl kuskus lehce tekutý.
  5. Nakonec vmícháme máslo a dle chuti ještě dosolíme.
  6. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.
  7. Kuskus podáváme s uzeným masem, posypaný hoblinkami parmazánu a mikrobylinkami.

TIP: Uzené maso můžete zaměnit za kuřecí nebo ho vynechat a mít čistě vegetariánský pokrm. Pokud máte rádi pálivé, doporučujeme navrch nakrájet Nakládané feferony s česnekem 180 g nebo přidat Pesto Chilli z čerstvých feferonů 100 g.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here