Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Vepřová panenka s pórkovou kari omáčkou

Ingredience: (2 porce)

Maso: 500 g vepřové panenky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.

Příloha: 4 velké brambory.

Omáčka: 2 pórky, 2 lžíce olivového oleje, 50 ml vody, 1 lžička Žlutá kari pasta 100 g, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 ml smetany na vaření, sůl.

Dokončení: mikrobylinky.


Postup:

  1. Panenku očistíme a rozřízneme na třid díly. Osolíme a opepříme ze všech stran.
  2. Brambory oloupeme, pokrájíme na kousky a uvaříme téměř do měkka.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a panenku orestujeme zprudka ze všech stran. Poté stupeň snížíme, přiklopíme a necháme pozvolna restovat asi 8 minut. Mezitím otočíme. Hotovu panenku zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
  4. Na výpeku od panenky orestujeme uvařené brambory dozlatova. Dle chuti dosolíme.
  5. Brambory vyjmeme a na pánvi rozpálíme olej a pórek krátce orestujeme. Přilijeme vodu a asi 5 minut podusíme, aby pórek změkl a zesládl.
  6. Přidáme kari pastu a hořčici a opět krátce restujeme. Přilijeme smetanu, osolíme a promícháme. Krátce provaříme.
  7. Kousky panenky rozpůlíme a podáváme s pórkovou kari omáčkou a opečenými brambory. Dozdobíme mikrobylinkami.

TIP: U

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here