Ingredience:
6 vajec, 230 g nastrouhané cukety, 70 g choriza, 60 g nivy, 1/2 lžičky sladké červené papriky, pepř, sůl, hrst petržele, 1 lžíce másla, čerstvá bazalka.
Postup:
- Cuketu zbavíme jadérek a nastrouháme. Dáme do mísy, přidáme dvě špetky soli a necháme odstát, aby pustila z cukety voda, kterou následně slijeme.
- Chorizo nakrájíme na tenké nudličky a vložíme k cuketě. Přidáme vejce, nasekanou petržel, papriku, pepř a další 2 špetky soli. Promícháme. Nakonec vmícháme větší kousky nivy.
- Na pánvi si rozehřejeme lžíci másla a vlijeme vaječnou směs. Na vrch poklademe ještě pár kousků choriza a nivy. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni pomalu smažíme, dokud není frittata hotová, tedy vejce již nejsou na povrchu tekuté.
- Vyjmeme z pánve a ozdobíme lístky bazalky.