Ingredience: (2 porce)
2 plátky vepřové plece, 2 snítky oregana, 2 snítky tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, ½ lžičky semínek fenyklu, sůl a pepř.
Cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní z bílé cibule 250 g).
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Ve hmoždíři rozdrtíme semínka fenyklu a promícháme se solí a pepřem.
- Vmícháme lístky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a oregana.
- Stroužky česneku oloupeme, nožem rozdrtíme a pokrájíme na malé kousky. Česnek přidáme ke koření a bylinkám. Přilijeme olej a promícháme.
- Plátky vepřové plece naklepeme jemně paličkou a potřeme je připravenou směsí z obou stran.
- Pánev rozpálíme a steaky smažíme z každé strany cca 3 minuty.
- Podáváme cibulovým čatní a oblíbenou přílohou.