Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Vepřové maso Recepty Maso

Trhané vepřové maso s BBQ omáčkou v pita chlebu

Ingredience: (4 porce)

200 g BBQ omáčky (k zakoupení zde: BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem).

Maso: 700 g vepřové krkovice vcelku, 2 lžíce olivového oleje, sůl.

Pita chleby z trouby

Ledový salát nebo jiná oblíbená čerstvá zelenina.

Naložená cibulka – 2 červené cibule nakrájené na tenké půlměsíčky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky třtinového cukru, 100 ml jablečného octa.


Postup:

  1. Maso osolíme ze všech stran. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Poté ho přemístíme do hrnce na pečení a obalíme ho v BBQ omáčce. Maso by mělo být ponořeno v omáčce cca do poloviny. Přiklopíme poklicí a pečeme v troubě cca 7 hodin na 120 °C.
  2. Po upečení maso vidličkou natrháme a promícháme v omáčce.
  3. Během pečení si připravíme pita chleby dle návodu. Cibulku naložíme do svařeného jablečného octa se solí, pepřem a cukrem. Necháme odležet alespoň 10 minut.
  4. Pita chleba plníme trhaným masem v BBQ omáčce, natrhaným ledovým salátem (nebo jinou čerstvou zeleninou) a naloženou cibulkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here