119Kč vč. DPH
Popis
Tapenáda je pokrm z francouzské kuchyně, kde se hojně využívá jako předkrm na opečených bagetkách. Strukturou bychom ji přirovnali k pomazánce. Obsahuje kapary (=tapenas), které dodají produktu přirozeně slanou chuť a šmrnc.
My jsme si tapenádu oblíbili také v těstovinách a krémovém rizotu. Určitě ji vyzkoušejte i jako základ na pizzu nebo jako součást nádivky do masových pokrmů – je to pecka! Tapenáda se hodí výtečně k sýrům, takže Vám poslouží jako rychlé pohoštění u sklenky vína.
Najdete v 6 receptech
Sendvič s grilovaným sýrem halloumi a tapenádou z černých oliv
Opečené bagetky s tapenádou z černých oliv
Smetanové linguine s tapenádou z černých oliv
Hovězí hamburgery s domácí žemlí a dipem/čatní/tapenádou
Vepřový řízek s tapenádou z černých oliv
Párty bagetky
Složení
Černé olivy 68%, extra panenský olivový olej 11%, slunečnicová semínka 9%, kapary, petržel, jablečný ocet, česnek, cukr, pepř, sůl.Alergeny
Může obsahovat stopy ořechů.
Výživové údaje na 100 g produktu |
|
---|---|
Energetická hodnota | 1016 kJ / 246 kcal |
Tuky | 22,7 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 2,9 g |
Sacharidy | 6,3 g |
Z toho cukry | 1,7 g |
Bílkoviny | 2,5 g |
Sůl | 1,4 g |