Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí supreme s hráškovou rýží

Ingredience:

1 kuřecí prsa s kostí a kůží, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 5 g másla.

50 g rýže basmati, 40 g mraženého hrášku, 1 lžička limetkové šťávy, sůl, pepř.


Postup:

  1. Kuřecí prso osolíme a opepříme. Na oleji rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a prsa prudce osmahneme. Nejprve stranu s kůží, poté obrátíme. Za každé strany asi 2 minuty.
  2. Pekáček si vyložíme pečícím papírem, vložíme na něj prsa kůží nahoru. Navrch dáme kousek másla. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut. Vnitřek prsa by měl mít teplotu 76 °C. Ideální pro tento typ pečení použít teploměr.
  3. Výpek z masa přelijeme na pánev. Vsypeme na něj hrášek a osmahneme. 
  4. Rýži uvaříme dle návodu a přidáme k hrášku. Dle chuti solíme a opepříme a zakápneme limetkovou šťávou.
  5. Na talíř nandáme rýží s hráškem a navrch poklademe prso překrojené na 4 kousky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here