Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Recepty Maso Hovězí maso

Švandovo Duo – s mikrobylinkami, cibulovým čatní nebo dipem z pečených paprik + domácí hranolky

Ingredience: (4 porce)

Žemle: 4 ks Žemle na burger s variací semínek

Burgery: 800 g zadního hovězího, 1 lžička pepře, 2 lžičky soli, extra panenský olivový olej na potření.

Náš kečup (k zakoupení zde: Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g).

Mikrobylinky – pořádná hrst (hrášek, brokolice, ředkev….).

Cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Čatní z červené cibule – Pálivé 250 g, Čatní ze žluté cibule – Jemné 250 g, Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).

Dip z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).

Domácí hranolky: 4 velké velké brambory, sůl.


Postup:

  1. Žemle na burger připravíme dle návodu. Semínka na posypání použijeme dle svého výběru. My tentokrát použili bílý a černý sezam a dýňová semínka. Ale nemusí být také žádná 🙂
  2. Hovězí maso nameleme a řádně osolíme a opepříme. Mokrýma rukama tvoříme bochánky a následně placičky o průměru cca 10 cm a síle 3 cm.
  3. Hotové placičky potřeme z obou stran olivovým olejem a smažíme na středním stupni asi 5 minut z každé strany. Chceme, aby bylo uvnitř maso růžové (medium rare), někdo může mít raději krvavé (rare).
  4. Bulky rozřízneme, na spodní část naneseme vrstvu kečupu a přidáme hrst mikrobylinek. Na bylinky položíme burger a poslední vrstvu tvoří cibulové čatní z červené/žluté cibule nebo dip z pečených paprik. A přiklopíme vrchní částí žemle.
  5. Hranolky si připravíme, když pečeme žemle. Brambory oloupeme a pokrájíme na 1 cm silné hranolky (můžeme je zarovnat přesně do hranolů všechny, ale to by byla škoda okrajů, takže použijeme i nerovné části). Hranolky dáme do vroucí vody a necháme asi 2 minuty blanšírovat. Poté je vyndáme a pořádně osušíme. Takto připravené je vložíme do fritézy, kde je na vyšším stupni osmažíme dozlatova až hněda.

TIP: Hranolky samotné jsou moc dobré Naším kečupem s čerstvých rajčat a můžete tak dětem dopřát domácí „fastfood“ ve zdravějším podání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here