Rubriky
Recepty Pečivo

Tenké křupavé bagetky

Ingredience:

Těsto: 550 g hladké mouky, 6 lžiček cukru krystal, 2 lžičky soli, 1 sáček sušeného droždí, 350 ml vlažné vody, 6 lžic olivového oleje.

Olej na vymazání mísy.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do velké mísy. Přisypeme droždí, cukr a sůl. V prostředku uděláme důlek, do kterého nalijeme vodu a olivový olej.
  2. Vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby je možné přidat mouku).
  3. Čistou mísu lehce vytřeme olejem. Pomocí pomoučených rukou vytvarujeme z těsta bochánek a vložíme ho do mísy na vykynutí.
  4. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a utěsníme, aby nám těsto neosychalo. Necháme 1 hodinu kynout.
  5. Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou plochu a rozdělíme ho na 6 částí a vytvarujeme tenké válečky, dlouhé asi 30 cm.
  6. Válečky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a mezi každým válečkem papír vyvýšíme, aby se těsto nedotýkalo.
  7. Takto připravené je přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 30 minut, aby zvětšily svůj objem.
  8. Nakynuté válečky vložíme do rozehřáté trouby na 220°C a pečeme 20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here