Ingredience:
Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 160 g másla.
Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 140 moučkového cukru, 3 vejce, 250 g vařené mrkve, kůra z 1 citronu.
Postup:
- Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
- Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vymažeme sádlem. Na dno vložíme sušenkovou směs a uhladíme.
- Korpus si předpečeme 10 minut v troubě na 180 °C.
- Uvařenou mrkev rozmixujeme do hladka. Přidáme ricottu, mascarpone, tvaroh, moučkový cukr a vejce a vyšleháme do hladké konzistence. Nakonec přistrouháme kůru z citronu a promícháme.
- Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dál v troubě 40-45 minut na 170 °C.