Ingredience:
2 plátky toustového chleba, např. Chlebík s dýňovými semínky.
1 kuřecí prso, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 cibule, 1/2 zelené papriky, sůl, pepř.
70 g dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).
Čerstvá bazalka na posypání.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí prso pokrájíme na menší kousky. Cibuli a papriku pokrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s paprikou orestujeme dozlatova. Poté přidáme kuřecí kousky. Osolíme, opepříme a společně restujeme dokud není kuře hotové.
- Nakonec vmícháme dip z pečených paprik a krátce prohřejeme, aby se v něm kuřecí kousky obalily.
- Topinky opečeme v toustovači a na každou naneseme vrstvu kuřecí směsi.
- Posypeme čerstvou bazalkou.
TIP: Kdo by chtěl klasiku, může povrch ještě posypat strouhaným sýrem a nechat rozpéct 🙂