Rubriky
Vegan Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové Přílohy

Patizon v pivním těstíčku

Ingredience:)

1 patizon.

Těstíčko: 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžička soli, hrst čerstvých bylinek (oregano, šalvěj, citronový tymián,…).

Olej na smažení.


Postup:

  1. Patizon nakrájíme na cca 1 cm plátky. Pokud je patizon větší, ještě plátky přepůlíme.
  2. Na těstíčko smícháme všechny ingredience a metličkou pořádně promícháme.
  3. Kousky patizonu namočíme do těstíčka, lehce okapeme a ihned ponoříme do rozpáleného oleje (nejlépe ve fritéze). Smažíme na 180 °C asi 4-5 minut, během smažení obrátíme.
  4. Osmažený patizon vyndáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje.

TIP: Co se zbylým těstem? Udělejte si slané placky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a nalijte těsto. Smažte z jedné strany pár minut, poté placku otočte a osmažte i z druhé. Placka se skvěle hodí k zeleninovému salátku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here