Ingredience:
400 g hladké mouky, 250 ml vody, 5 g sušeného droždí, 1 lžička soli, 1/2 lžičky cukru krystal.
Mouka na zpracování a olej na vymazání mísy.
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí, droždím a cukrem. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto.
- Čistou mísu vytřeme olejem, z těsta vytvarujeme bochánek a vložíme do mísy. Povrch těsta ještě lehce potřeme také olejem, přikryjeme a necháme kynout 1-1,5 hodiny (dokud nezdvojnásobí svoji velikost).
- Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vyndáme. Prsty roztaháme těsto do krajů plechu (nebo natolik, aby byla všude přibližně stejná výška těsta).
- Těsto přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.
- Poté vložíme do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme 10-12 minut. Pita se při pečení místy nafoukne a má zlatavý povrch.
- Po upečení necháme chvilku vystydnout a poté zabalíme chléb do utěrky a vložíme do igelitového sáčku.
TIP: Před podáváním pokrájíme pita chléb na malé trojúhelníčky.