Ingredience: (2 porce)
Fish: 400 g filety tresky, 200 g hladké mouky, 3 lžičky kypřícího prášku, 200 ml studeného piva, sůl, pepř.
Chips: 6 brambor, sůl.
Dresing: 100 ml majolky, 50 g bílého jogurtu, 1 naložená okurka, 1/2 cibule, kapary, sůl, pepř.
Dohotovení: olej na smažení, citron na ochucení.
Postup:
- Brambory očistíme a nakrájíme na proužky silné cca 1 – 1,5 cm. Vaříme ve vroucí vodě 10 minut. Scedíme a zchladíme ve studené vodě. Řádně vysušíme v utěrce.
- Tresku očistíme a osušíme.
- Na těstíčko smícháme mouku s kypřícím práškem. Přidáme pivo, sůl, pepř a umícháme hladké (relativně tekuté) těstíčko.
- Na dresing nakrájíme na jemno okurku, kapary a cibuli a smícháme s majolkou. Dle chuti osolíme, opepříme.
- V těstíčku obalíme filety a zprudka je osmažíme v rozpáleném oleji ve fritovacím hrnci.
- Poté osmažíme dozlatova také hranolky brambor. Po vyndání ihned osolíme.
- Podáváme s kouskem citronu.