Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Brownies z červené řepy

Ingredience:

280 g čokolády (alespoň 52%), 320 g másla, 50 g holandského kakaa, 85 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 360 g krupicového cukru, 5 vajec (velikost M), 250 g vařené červené řepy.


Postup:

  1. Červenou řepu uvaříme do měkka, oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a máslo. Mícháme do spojení a hladké konzistence.
  3. Do mísy odměříme mouku, prášek do pečiva, kakao a cukr. Promícháme a směs přidáme k čokoládě.
  4. Vmícháme nastrouhanou řepu, přidáme celá vejce a pořádně promícháme.
  5. Plech o velikosti 30×20 cm vyložíme pečícím papírem a čokoládovou směs do něj nalijeme.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 25 minut. Po upečení zkontrolujeme špejlí, zda je dobrá konzistence – nesmí se přepéct a vysušit (špejle by měla být mokrá, ale neměla by být zcela pokryta čokoládou).
  7. Brownies necháme vystydnout a poté krájíme na čtvercové tvary.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here