Ingredience:
3 brambory, 2 mrkve, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 1 patizon, 1/2 pórku, sůl, 3 lžíce olivového oleje, 200 ml vody na podlití, 2 snítky oregána.
1 kuře, 4 lžičky koření Garam Masala, 4 lžíce olivového oleje.
Postup:
- Všechnu zeleninu očistíme. Pokud máme nové brambory, můžeme nechat se slupkou. Mrkev, cibuli, patizon a pórek pokrájíme na větší kousky. Brambory nakrájíme na menší kostičky. Stroužky česneku necháme celé.
- Zeleninu vložíme do pekáčku, osolíme a zakápneme olejem. Pokud máme čerstvé oregáno, zeleninu jím posypeme.
- Kuře rozporcujeme na čtvrtiny a každou čtvrtku ještě rozpůlíme, abychom měli osm menších kousků.
- Každý díl masa osolíme a potřeme kořením Garam Masala ze všech stran.
- Maso položíme do pekáčku na zeleninu a ještě zakápneme olivovým olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40-45 minut.
- Upečené kuře podáváme na zelenině a můžeme posypat ještě čerstvou bylinkou.
TIP: Na kuře se dají použít i ostatní dva druhy našeho koření: Ras el Hanout a Vindaloo.