Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Masala kuře na zelenině

Ingredience:

3 brambory, 2 mrkve, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 1 patizon, 1/2 pórku, sůl, 3 lžíce olivového oleje, 200 ml vody na podlití, 2 snítky oregána.

1 kuře, 4 lžičky koření Garam Masala, 4 lžíce olivového oleje.


Postup:

  1. Všechnu zeleninu očistíme. Pokud máme nové brambory, můžeme nechat se slupkou. Mrkev, cibuli, patizon a pórek pokrájíme na větší kousky. Brambory nakrájíme na menší kostičky. Stroužky česneku necháme celé.
  2. Zeleninu vložíme do pekáčku, osolíme a zakápneme olejem. Pokud máme čerstvé oregáno, zeleninu jím posypeme.
  3. Kuře rozporcujeme na čtvrtiny a každou čtvrtku ještě rozpůlíme, abychom měli osm menších kousků.
  4. Každý díl masa osolíme a potřeme kořením Garam Masala ze všech stran.
  5. Maso položíme do pekáčku na zeleninu a ještě zakápneme olivovým olejem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40-45 minut.
  7. Upečené kuře podáváme na zelenině a můžeme posypat ještě čerstvou bylinkou.

TIP: Na kuře se dají použít i ostatní dva druhy našeho koření: Ras el Hanout a Vindaloo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here