Ingredience: (4 porce)
200 g těstovin, 80 g sušených hub, 100 ml 12% smetany, 50 g strouhaného parmazánu, 50 g slaniny, 50 g řapíkatého celeru, 1 lžíce olivového oleje.
Sůl, pepř, čerstvá petržel.
Postup:
- Těstoviny uvaříme dle návodu. Houby namočíme na 10 minut do studené vody.
- Slaninu a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a slaninu s řapíkatým celerem opražíme. Po chvíli přidáme houby a ještě trochu orestujeme.
- Přidáme těstoviny + 3 lžíce vody z těstovin. Promícháme.
- Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme.
- Nakonec vmícháme parmazán a nasekanou petržel a promícháme.