Ingredience: (2 porce)
Dresing: 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžička medu, 1 lžička kapar (nasekaných najemno), 1 lžička olivového oleje, 1 lžička dijonské hořčice.
Salát: 4 listy římského salátu, kousek salátové okurky.
Maso: 2 kuřecí prsa, 4 lžičky koření VINDALOO 40 G, 2 lžičky olivového oleje, sůl.
Navrch: Opražená dýňová semínka, strouhaný sýr Grana Padano.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Nejprve si připravíme dresing. Smícháme všechny ingredience na dresing a dáme ho do ledničky vychladit.
- Do mísy natrháme listy římského salátu a okurku, kterou si pokrájíme na tenká půlkolečka.
- Kuřecí prsa jemně rozklepeme, aby jejich tloušťka byla postejná po celém povrchu. Na každé prso dáme lžičku koření Vindaloo, špetku soli a zakápneme olivovým olejem. Rukou rozetřeme po povrchu, prsa otočíme a to samé provedeme i z druhé strany.
- Pánev hodně rozpálíme a prsa relativně zprudka osmažíme. Z každé strany asi 4-5 minut. Jakmile prsa otočíme, můžeme přikrýt pokličkou.
- Osmažená prsa necháme pár minut odpočinout a mezitím dokončíme salát.
- Dresing dáme do mísy k salátu a okurce a promícháme.
- Hotový salát nandáme na talíře, navrch nasypeme nastrouhaný sýr a opražená dýňová semínka.
- Kuřecí prsa pokrájíme na tenké plátky a poklademe je na salát.