Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Obiloviny & Luštěniny

Vindaloo omáčka s kuřecím masem a čočkou beluga

Ingredience: (4 porce)

2 kuřecí prsa bez kůže, 2 lžíce olivového oleje.

Omáčka: 2 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 3 cm čerstvého zázvoru, 400 g rajčat z plechovky, 400 ml kokosového mléka, 30 g opražených nesolených arašídů, 20 g koření VINDALOO 40 G, sůl.

Dohotovení: 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička třtinového cukru, čerstvý koriandr.

200 g čočky Beluga.


Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a orestujeme na rozpáleném oleji, jen asi minutku, aby se maso zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové.
  2. Do mixéru dáme všechny suroviny na omáčku, rozmixujeme je do hladké konzistence a omáčku vlijeme na maso do pánve. Přidáme ocet a cukr a na mírném stupni pod pokličkou povaříme asi 15-20 minut, dokud není maso hotové.
  3. Nakonec pokrájíme čerstvý koriandru a vmícháme ho do omáčky.
  4. Čočku beluga uvaříme dle návodu a podáváme ji s omáčkou.

TIP: Pro koho by byla omáčka pálivá, může pálivost zmírnit přidáním bílého jogurtu přímo na talíř.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here