Ingredience: (4 porce)
2 kuřecí prsa bez kůže, 2 lžíce olivového oleje.
Omáčka: 2 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 3 cm čerstvého zázvoru, 400 g rajčat z plechovky, 400 ml kokosového mléka, 30 g opražených nesolených arašídů, 20 g koření VINDALOO 40 G, sůl.
Dohotovení: 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička třtinového cukru, čerstvý koriandr.
200 g čočky Beluga.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a orestujeme na rozpáleném oleji, jen asi minutku, aby se maso zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové.
- Do mixéru dáme všechny suroviny na omáčku, rozmixujeme je do hladké konzistence a omáčku vlijeme na maso do pánve. Přidáme ocet a cukr a na mírném stupni pod pokličkou povaříme asi 15-20 minut, dokud není maso hotové.
- Nakonec pokrájíme čerstvý koriandru a vmícháme ho do omáčky.
- Čočku beluga uvaříme dle návodu a podáváme ji s omáčkou.
TIP: Pro koho by byla omáčka pálivá, může pálivost zmírnit přidáním bílého jogurtu přímo na talíř.