Ingredience:
600 g dýňě, 2 lžíce olivového oleje, sůl, oregano.
300 g mouky (celozrnná, polohrubá,…), 1 vejce, 4 lžíce mléka, muškátový oříšek.
Postup:
- Dýni nakrájíme na malé kousky, zakápneme olivovým oleje, osolíme a okořeníme např. oreganem. Pečeme v troubě dozlatova (180 °C asi 20 minut).
- Upečenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- K dýňovému pyré přidáme muškátový oříšek, vejce, mléko a mouku. Vypracujeme vláčné těsto.
- Vál si pořádně pomoučníme a z těsta tvarujeme dlouhé úzké válečky o průměru asi 2 cm.
- Válečky nakrájíme na kousky asi 3 cm velké. Pomoučníme je a vidličkou vymáčkneme vzor.
- Gnocchi vkládáme do vroucí osolené vody.
- Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové. Vyndáme je do mísy a zakápneme olejem, aby se neslepily.