Rubriky
Vegan Recepty Pečivo

Domácí ciabatta bez hnětení

Ingredience:

400 g hladké pšeničné mouky, 1/2 lžičky sušeného droždí, 320 ml teplé vody, 30 ml oleje, 1,5 lžičky soli.


Postup:

  1. Do mísy přesejeme mouku a přidáme sušené droždí a sůl.
  2. Přilijeme vodu a olej a vařečkou nebo stěrkou uhněteme vláčné, trochu lepivé a řidší těsto.
  3. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a necháme kynout dvě hodiny.
  4. Poté gumovou stěrkou těsto opět prohněteme, ideálně tak, že ho stěrkou překládáme přes sebe. Necháme kynout další dvě hodiny.
  5. Pracovní plochu si posypeme dostatečně moukou a těsto na ní vyklopíme a opět lehce zaprášíme moukou. Již s ním pracujeme jemně a nehněteme, aby nám z něj neutekly bublinky.
  6. Těsto se lehce rozteče a tak jak je ho rozdělíme nožem nebo ostrou stěrkou na 4-8 dílů (dle požadované velikosti) a každý díl přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Plech přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut nakynout.
  8. Mezitím si rozehřejeme troubu na 220 °C.
  9. Poté vložíme plech do trouby a pečeme 25 minut, dokud nejsou ciabatty na povrchu zlatavé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here