Ingredience: (2 porce)
Čočka: 100 g černé čočky beluga, 1 jarní cibulka, sůl.
Guacamole: 1 zralé avokádo, 1 stroužek česneku, 1/2 chilli papričky, sůl, pepř, šťáva z 1/2 citronu.
Losos: 300 g lososa, sůl, pepř, olivový olej.
Pesto: 1 lžíce olivového oleje, 2 lžičky Pesto z čerstvých mikrobylinek – slunečnice 100 g.
1 Chilli paprička.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Čočku uvaříme v osolené vodě dle návodu. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a uvařenou čočku k ní přidáme. Dle potřeby ještě osolíme a promícháme (se solí opatrně, bude výrazné i guacamole).
- Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme do misky. Přidáme najemno nadrcený česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Dáme odležet do ledničky a mezitím připravíme lososa.
- Lososa osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpálené pánvi ho orestujeme z každé strany asi 3-4 minuty.
- A můžeme podávat – na talíř dáme vrstvu čočky beluga, na ní naneseme vrstvu guacamole a navrch dáme kousky lososa.
- Pesto z mikrobylinek promícháme s olejem a lososa jím přelijeme. Kdo má rád pálivé, může ozdobit ještě nasekanou chilli papričkou.