Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Sendvič s kuřecím masem, špenátem a dýňovým čatní

Ingredience: (2 porce)

4 plátky chleba (žitného nebo sendvičového), 1 lžíce olivového oleje.

1 kuřecí prsa s kůží, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje.

Hrst čerstvého špenátu, troška jablečného octa, troška čekankového sirupu/medu/cukru.

2 plátky sýra, 2 lžíce Dýňové čatní 250 g.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Kuřecí maso rukou naklepeme a osolíme, opepříme z obou stran. Rozpálíme pánev a maso orestujeme na vyšším stupni, z každé strany asi 6 minut (podle toho, jak je vysoké, doba se může lišit). Poté ho zabalíme do alobalu a připravíme ostatní věci.
  2. Špenát pokrájíme na tenké nudličky a ochutíme octem, sirupem/medem a solí. Promícháme.
  3. Rozpálíme menší pánev, přidáme olej a plátky chleba opečeme z obou stran. Jakmile opečeme jednu stranu, otočíme a položíme na ní ještě plátek sýra a přiklopíme pokličkou, aby se roztekl (případně můžeme použít i flambovací pistoli).
  4. Na spodní stranu chleba se sýrem naneseme vrstvu dýňového čatní. Kuřecí prso pokrájíme na tenké plátky a polovinu dáme navrch. Poté přidáme ochucený špenát a přiklopíme druhým plátkem chleba.

TIP: Můžete použít i jiný druh masa a nebo ho úplně vynechat a dát více sýra.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here