Ingredience: (2 porce)
4 plátky chleba (žitného nebo sendvičového), 1 lžíce olivového oleje.
1 kuřecí prsa s kůží, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje.
Hrst čerstvého špenátu, troška jablečného octa, troška čekankového sirupu/medu/cukru.
2 plátky sýra, 2 lžíce Dýňové čatní 250 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí maso rukou naklepeme a osolíme, opepříme z obou stran. Rozpálíme pánev a maso orestujeme na vyšším stupni, z každé strany asi 6 minut (podle toho, jak je vysoké, doba se může lišit). Poté ho zabalíme do alobalu a připravíme ostatní věci.
- Špenát pokrájíme na tenké nudličky a ochutíme octem, sirupem/medem a solí. Promícháme.
- Rozpálíme menší pánev, přidáme olej a plátky chleba opečeme z obou stran. Jakmile opečeme jednu stranu, otočíme a položíme na ní ještě plátek sýra a přiklopíme pokličkou, aby se roztekl (případně můžeme použít i flambovací pistoli).
- Na spodní stranu chleba se sýrem naneseme vrstvu dýňového čatní. Kuřecí prso pokrájíme na tenké plátky a polovinu dáme navrch. Poté přidáme ochucený špenát a přiklopíme druhým plátkem chleba.
TIP: Můžete použít i jiný druh masa a nebo ho úplně vynechat a dát více sýra.