Ingredience: (4 porce)
8 středně velkých brambor, 1 cibule, 1 červená paprika, 100 g mraženého hrášku, 2 lžíce kapar, 6 ks Sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji s kapary, česnekem a oregánem + 2 lžíce oleje, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce jablečného octa, sůl, pepř.
Hrst čerstvé petržele nebo mikrobylinek.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na tenká půlkolečka. Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřince a pokrájíme na tenké proužky. Kapary nasekáme najemno. Sušená rajčata pokrájíme nadrobno. Vše dáme do velké mísy.
- Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka, které uvaříme v osolené vodě (pozor, abychom je nerozvařili). Ke konci vaření vložíme do vroucí vody na dvě minuty mražený hrášek. Poté všechno scedíme a přidáme k ostatním surovinám do mísy.
- Od nakládaných sušených rajčat přidáme olivový olej.
- Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a ocet a promícháme.
- Petržel nasekáme najemno a vmícháme do salátu.
- Salát podáváme jako lehký chod a nebo jako přílohu.
