Ingredience:
200 g bílé čokolády, 320 g másla.
85 g polohrubé mouky, 300 g cukru, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 vajec, 100 g mascarpone, 1 lžíce vanilkového extraktu, 1 lžíce likéru Amaretto, 100 g nasekaných mandlí, 20 g strouhaného kokosu.
70 g hořké čokolády na polití.
Postup:
- Máslo a bílou čokoládu pokrájíme na kousky, dáme do mísy a necháme ve vodní lázni rozehřát.
- Do jiné mísy dáme mouku, cukr, kypřící prášek, vejce, mascarpone, vanilkový extrakt, Amaretto, mandle a kokos. Vše vyšleháme a poté vmícháme rozpuštěnou čokoládou s máslem.
- Připravenou směs rovnoměrně vylijeme na plech (o velikosti cca 30×25 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 25 minut.
- Po upečení je povrch nazlátlý. Blondies necháme trochu vychladnout.
- Ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu a Blondies polijeme. Necháme zcela vychladnout v lednici.