Ingredience: (4 porce)
500 g bramborových noků, pokud byste si chtěli udělat domácí, můžete vyzkoušet např. Dýňové gnocchi.
300 g kuřecího masa (pečené/vařené), 100 g zakysané smetany, 50 g parmazánu.
100 g dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených červených paprik – pálivý 150 g nebo Dip z pečených červených paprik – jemný 150 g).
3 lžíce extra panenského olivového oleje, snítka bazalky.
Postup:
- Kuřecí maso si pokrájíme na menší kousky. Parmazán nastrouháme nahrubo.
- Bramborové noky dáme do vroucí vody a jakmile vyplanou napovrch, jsou hotové.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a přemístíme na něj bramborové noky. Noky zprudka opražíme do zlatohněda. Poté přidáme kuřecí maso a ještě orestujeme.
- Přidáme zakysanou smetanu a dip z pečených paprik. Promícháme, aby se všechno obalilo a smetana se propojila s dipem.
- Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán (můžeme si trochu nechat na ozdobu) a servírujeme na talíř ozdobené nasekanou bazalkou.
TIP: Je to rychlé a snadné. Stačí mít doma kousek zbylého drůbežího nebo i vepřového masa a náš paprikový dip 🙂 A pokud maso nemáte nebo jste vegetariáni, tato varianta bude chutná i bez masa!