Ingredience: (4 porce)
100 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta – 100 g).
500 g brokolice, 400 ml kokosového mléka, 70 g rajčatového protlaku, 2 lžíce třtinového cukru, 200 ml vývaru/vody, hrst nasekaného koriandru, hrst nastrouhaného parmazánu nebo alternativy sýra, sůl dle chuti.,
300 g oblíbených těstovin.
Postup:
- Brokolici na krájíme na větší kousky (hlavičky a košťál zvlášť). Na pánvi rozehřejeme kari pastu. Přidáme kousky košťálu a orestujeme asi 2 minuty.
- Poté přidáme protlak, cukr a opět pár minut povaříme.
- Přilijeme mléko a vložíme ostatní kousky brokolice.
- Přilijeme vývar a vaříme, dokud není brokolice měkká na skus (cca 20 minut).
- Do pánve přidáme nahrubo nasekaný čerstvý koriandr a promícháme.
- Mezitím co se brokolice vaří, uvaříme těstoviny al dente.
- Uvařené těstoviny zamícháme do karí (dle potřeby přidáme vodu z těstovin).
- Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.
