Ingredience:
Vodní lázeň: 280 g čokolády (alespoň 52%), 320 g másla.
50 g holandského kakaa, 85 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 360 g třtinového cukru, 4 vejce (velikost M), 1,5 lžičky koření Garam Masala 40 g.
2 hrsti mražených ostružin.
Vanilková zmrzlina k podávání.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a máslo. Mícháme do spojení a hladké konzistence.
- Do mísy odměříme mouku, prášek do pečiva, kakao a cukr. Promícháme a směs přidáme k čokoládě.
- Přidáme celá vejce a pořádně promícháme.
- Plech o velikosti 30×20 cm vyložíme pečícím papírem a čokoládovou směs do něj nalijeme.
- Mražené ostružiny rovnoměrně poklademe na vrch směsi.
- Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 25 minut. Po upečení zkontrolujeme špejlí, zda je dobrá konzistence – nesmí se přepéct a vysušit (špejle by měla být mokrá, ale neměla by být zcela pokryta čokoládou).
- Brownies necháme vystydnout a poté krájíme na čtvercové tvary.
- Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.