Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Drůbeží maso Maso Recepty

Burger s trhaným krůtím masem, dýňovým a cibulovým čatní

Ingredience:

Žemle: Žemle na burger s variací semínek.

Maso: 2 krůtí stehna, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce ústřičné omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, sůl.

Hrst listů čerstvého špenátu (nebo ledového salátu).

Dýňové čatní (chutney) 250 g, Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g.


Postup:

  1. Žemle na burger upečeme dle receptu (nebo můžeme samozřejmě koupit už hotové).
  2. Krůtí maso dáme do tlakového hrnce, zalijeme je vodou a vaříme do měkka, až bude maso odpadat o kosti.
  3. Maso obereme, natrháme a dáme na pánev. Přilijeme sójovou, ústřičnou a worcestrovou omáčku, promícháme a prohřejeme. Dle chuti osolíme.
  4. Listy špenátu pokrájíme na proužky.
  5. Žemli na burger rozpůlíme (obě půlky můžeme opéct na pánvi).
  6. Na spodní část naneseme vrstvu dýňového čatní, hrst špenátových listů, vrstvu trhaného masa a nakonec trochu cibulového čatní.
  7. Přiklopíme druhou půlkou žemle a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here