Ingredience:
Žemle: Žemle na burger s variací semínek.
Maso: 2 krůtí stehna, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce ústřičné omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, sůl.
Hrst listů čerstvého špenátu (nebo ledového salátu).
Dýňové čatní (chutney) 250 g, Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g.
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Dýňové čatní (chutney) 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Žemle na burger upečeme dle receptu (nebo můžeme samozřejmě koupit už hotové).
- Krůtí maso dáme do tlakového hrnce, zalijeme je vodou a vaříme do měkka, až bude maso odpadat o kosti.
- Maso obereme, natrháme a dáme na pánev. Přilijeme sójovou, ústřičnou a worcestrovou omáčku, promícháme a prohřejeme. Dle chuti osolíme.
- Listy špenátu pokrájíme na proužky.
- Žemli na burger rozpůlíme (obě půlky můžeme opéct na pánvi).
- Na spodní část naneseme vrstvu dýňového čatní, hrst špenátových listů, vrstvu trhaného masa a nakonec trochu cibulového čatní.
- Přiklopíme druhou půlkou žemle a můžeme podávat.