Ingredience: (4 porce)
2 kuřecí prsa bez kůže.
Marináda: 100 g bílého jogurtu, 1 lžička Garam Masala 40 g, 1 lžička Červená kari pasta 100 g, šťáva z 1/2 citronu, 2 cm čerstvého zázvoru, 3 stroužky česneku, sůl.
Omáčka: 2 lžíce kokosového oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička Garam Masala 40 g, 1 lžička Červená kari pasta 100 g, 400 g konzerovaných rajčat, 200 g smetany na vaření, 50 g másla, sůl.
Servírování: špetka bílých a černých sezamových semínek, čerstvý koriandr.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky.
- Připravíme marinádu. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme také najemno.
- Do misky dáme kuřecí kousky, přidáme jogurt, vymačkáme šťávu z citronu (bez pecek), přidáme lžičku Červené kari pasty a koření Garam Masala. Přidáme zázvor a česnek a osolíme. Pořádně promícháme, aby se vše propojilo. Necháme v lednici alespoň dvě hodiny marinovat. Pokud máme dost času, můžeme i přes noc.
- Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujeme dozlatova. Poté přidáme koření Garam Masala a červenou kari pastu. Promícháme a necháme minutku zarestovat.
- Přidáme rajčata a po pár minutách i smetanu.
- Lehce provaříme a pomocí tyčového mixéru omáčku rozmixujeme dohladka. Dle chuti osolíme, případně ještě naředíme smetanou.
- Opět omáčku zahřejeme a poté do ní vložíme marinované kuřecí maso.
- Maso v omáčce vaříme na nízký stupeň pomalu (aby zůstalo šťavnaté) asi 20-30 minut (dle velikosti masa).
- Nakonec vmícháme máslo a můžeme podávat.
- Servírujeme nejčastěji s rýží nebo kuskusem, posypané semínky a koriandrem.











