Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Butter chicken

Ingredience: (4 porce)

2 kuřecí prsa bez kůže.

Marináda: 100 g bílého jogurtu, 1 lžička Garam Masala 40 g, 1 lžička Červená kari pasta 100 g, šťáva z 1/2 citronu, 2 cm čerstvého zázvoru, 3 stroužky česneku, sůl.

Omáčka: 2 lžíce kokosového oleje, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička Garam Masala 40 g, 1 lžička Červená kari pasta 100 g, 400 g konzerovaných rajčat, 200 g smetany na vaření, 50 g másla, sůl.

Servírování: špetka bílých a černých sezamových semínek, čerstvý koriandr.


Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky.
  2. Připravíme marinádu. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme také najemno.
  3. Do misky dáme kuřecí kousky, přidáme jogurt, vymačkáme šťávu z citronu (bez pecek), přidáme lžičku Červené kari pasty a koření Garam Masala. Přidáme zázvor a česnek a osolíme. Pořádně promícháme, aby se vše propojilo. Necháme v lednici alespoň dvě hodiny marinovat. Pokud máme dost času, můžeme i přes noc.
  4. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujeme dozlatova. Poté přidáme koření Garam Masala a červenou kari pastu. Promícháme a necháme minutku zarestovat.
  5. Přidáme rajčata a po pár minutách i smetanu.
  6. Lehce provaříme a pomocí tyčového mixéru omáčku rozmixujeme dohladka. Dle chuti osolíme, případně ještě naředíme smetanou.
  7. Opět omáčku zahřejeme a poté do ní vložíme marinované kuřecí maso.
  8. Maso v omáčce vaříme na nízký stupeň pomalu (aby zůstalo šťavnaté) asi 20-30 minut (dle velikosti masa).
  9. Nakonec vmícháme máslo a můžeme podávat.
  10. Servírujeme nejčastěji s rýží nebo kuskusem, posypané semínky a koriandrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here