Ingredience: (9 ks)
500 g mletého masa, 2 snítky rozmarýnu, 12 lístků medvědího česneku, hrst listové petržele, 1 lžička červené sladké papriky, sůl, pepř, olej na smažení.
Postup:
- Ze snítky obereme jehličky rozmarýnu a s ostatními bylinkami nasekáme na drobno a přidáme k mletému masu.
- Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme sladkou červenou papriku.
- Vše pořádně promícháme, aby se všechny chutě propojily.
- Namočenou rukou tvarujeme kuličky o průměru 5 cm, které rukou přitlačíme, abychom dostaly tvar burgříků.
- Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a burgříky z každé strany smažíme po dobu cca 4 minut.
- Tip: Můžeme servírovat na salátku s dresingem a nebo jimi naplnit tortillu.