Ingredience: (pro 4 osoby)
1 lžíce sádla/oleje, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 sladká kukuřice, 10 cm choriza, 1 plechovka fazolí mix ve slaném nálevu, 1 plechovka rajčat, 150 ml vody/vývaru.
3 lžíce barbecue omáčky, 1 lžička chilli pasty, 1 lžička celého koriandu, 1 lžička celého římského kmínu, sůl, pepř.
Čerstvý koriandr, čerstvé oregano.
4 vejce, 1 jarní cibulka.
Postup:
- Chorizo pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a chorizo orestujeme.
- Všechnu zeleninu pokrájíme na stejně velké kostičky jako chorizo.
- Celý koriandr a kmín rozdrtíme ve hmoždíři a společně se zeleninou přidáme k chorizu a orestujeme na středním ohni asi minut.
- Když je zelenina měkká, přidáme barbecue omáčku a chilli pastu. Osolíme, opepříme.
- Přidáme fazole a pokrájená rajčata z plechovky. Přilijeme 150 ml vody (nebo vývaru pokud máme).
- Přidáme lístky ze šesti snítek oregana a vaříme směs na mírném ohni asi 20 minut, dokud nezhoustne. Poté vmícháme nasekaný koriandr (pouze měkké části).
- Nakonec vytvoříme ve směsi čtyři důlky a do každého vyklepneme vajíčko. Mírně ho posolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme vajíčko dojít na mírném ohni (asi 10 minut).
- Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a chilli corn carne ozdobíme.