Ingredience: (4 porce)
Ciabatta dle receptu Domácí ciabatta bez hnětení.
2 kuřecí prsa s kůží, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
2 listy ledového salátu, hrst čerstvého baby špenátu 1 velké rajče.
Husté cibulové čatní Cibulové čatní z červené cibule – Jemné 250 g, Cibulové čatní z červené cibule – Pálivé 250 g nebo Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g.
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Ciabbaty upečeme dle návodu dopředu.
- Kuřecí prsa pořádně osolíme a opepříme. Zakápneme je olivovým olejem a promasírujeme je, aby se sůl a pepř rovnoměrně rozetřeli.
- Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí prsa zprudka orestujeme, aby se zatáhla ze všech stran.
- Poté je přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-20 minut.
- Mezitím si pokrájíme salát a špenát na širší nudličky, rajčata na plátky.
- Kuřecí maso necháme chvíli odpočinout a poté ho pokrájíme na plátky.
- Ciabattu rozřízneme a na spodní část naneseme poctivou vrstvu cibulového čatní.
- Na něj poklademe plátky kuřecího masa, salátu a rajčat. Přiklopíme horní polovinou ciabatty a můžeme podávat.