Rubriky
Vegan Polévky Recepty Houbové recepty

Cibulová polévka s houbami

Ingredience:

1400 g oloupané cibule, 6 lžic oleje, 1 l vývaru, 1 lžička kmínu, 2-3 lžičky soli, 30 g sušených hub, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička třtinového cukru.

Plátky chleba a sýr grana padano (pro neveganskou verzi).


Postup:

  1. Houby namočíme do teplé vody a necháme chvíli louhovat, aby změkly.
  2. Cibule rozpůlíme a pokrájíme na tenká půlkolečka. V hrnci rozpálíme olej a cibuli orestujeme do hnědé barvy. Restujeme na vyšší stupeň a velmi často mícháme. Cibule se trochu začne připalovat a to je přesně to, co chceme – tak dostane hnědou barvu. Jen pozor, aby se nepřipálila, od hrnce nesmíme odejít. Takto restujeme asi 15-20 minut.
  3. Během restování přidáme kmín.
  4. Poté zalijeme vývarem, přidáme houby (vymačkané od vody) a dochutíme solí, cukrem a octem.
  5. Ještě chvíli povaříme.
  6. Mezitím si nakrájíme plátky chleba, které posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme péct do trouby na 200 °C, dokud není sýr roztavený a povrch upečený dozlatova.
  7. Polévku podáváme s opečeným chlebem se sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here