Ingredience:
120 g tmavé čokolády, 160 g másla.
10 g strouhaného kokosu, 50 ovesných vloček, 20 g lněných semínek, 50 dýňových semínek, 50 g vlašských ořechů, 130 g kokosového cukru, 15 g karobového prášku, 1/2 lžičky vanilkového extraktu.
Postup:
- Čokoládu s máslem dáme do větší mísy a necháme zcela rozpustit ve vodní lázni.
- K rozpuštěné čokoládě přidáme všechny ostatní ingredience a promícháme.
- Malou formu o rozměru 12×20 cm si vyložíme pečícím papírem a směs na něj rovnoměrně rozprostřeme.
- Dáme ztuhnout do lednice asi na 2-3 hodiny. Jakmile je směs tuhá, můžeme rozkrájet na libovolné tvary.
TIP: Pokud nemáme po ruce karobový prášek, lze použít holandské kakao. Místo kokosového cukru můžeme použít třtinový.