Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové

Cuketové pappardelle s bylinkovým pestem

Ingredience: (2 porce)

1 středně velká cuketa, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce bylinkového pesta, 30 g parmské šunky nebo slaniny, 100 ml smetany na vaření 12%, 30 g parmazánu, 1 lžička sezamových semínek, sůl, pepř.

Bazalka na ozdobu.


Postup:

  1. Z cukety vytvoříme škrabkou dlouhé tenké proužky, široké cca 2 cm. Vložíme je do vroucí vody a 3 minuty povaříme. Poté je ihned vložíme do studené vody, aby si cuketa zachovala svou barvu.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Šunku/slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na oleji opražíme. Přidáme pesto, necháme ho rozehřát a poté vlijeme smetanu. Na mírném ohni povaříme, dokud se vše nespojí v jemnou omáčku.
  3. Cuketové pappardelle vložíme do omáčky a přidáme na jemno nastrouhaný parmazán (pár větších hoblinek si necháme na ozdobu). Promícháme.
  4. Sezamová semínka si opražíme na suché pánvi.
  5. Cuketové pappardelle servírujeme zdobené čerstvou bazalkou, hoblinkami parmazánu a opraženými sezamovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here