Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty

Domácí měkký sýr s bylinkami

Ingredience:

2 l plnotučného mléka (min. 3% tuku).

80 ml šťávy z citronu (= 4 středně velké citrony) nebo 50 ml octa jako syřidlo.

1 lžička soli, hrst nasekaný bylinek (pažitka, oregano, saturejka).


Postup:

  1. Z citronů vymačkáme 80 ml šťávy do hrnku, případně si odměříme 50 ml octa.
  2. Mléko nalijeme do hrnce a zahřejeme na 92°C (nevaříme!!!).
  3. Odstavíme a přidáme syřidlo (citronovou šťávu nebo ocet). Lehce promícháme a necháme odpočívat 30 minut.
  4. Poté scedíme přes jemné síto a zachycenou sýřeninu necháme odkapat. Ochutíme solí a vmícháme bylinky. Lehce promícháme.
  5. Cedník vyložíme plátýnkem a sýřeninu do něj přemístíme. Uhladíme a zarovnáme a překryjeme plátýnkem, aby sýr neosychal.
  6. Ponecháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě, poté přemístíme na 2 hodiny do lednice (můžeme nechat i přes noc). Tehdy je sýr připraven k vyklopení a konzumaci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here