Rubriky
Vegan Polévky Recepty

Dýňová polévka s římským kmínem a fenyklem

Ingredience:

Základ na pečení: 1300 g dýně hokaido (bez jádřince), 3 ks cibule (cca 300 g), 10 stroužků česneku (cca 80 g), 1 lžička celých semínek fenyklu, 1 lžička celých semínek římského kmínu, 2 lžičky sušeného oregana, 2 lžičky hrubozrnné soli, 3 lžíce olivového oleje.

Dochucení: 1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku.

1300 ml vývaru.


Postup:

  1. Dýni (zbavenou jádřince) pokrájíme i se slupkou na kousky. Cibuli oloupeme a několikrát překrojíme na kousky velké jako dýně. Stroužky česneku oloupeme a jemně rozdrtíme nožem. Všechnu zeleninu dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Zeleninu posypeme fenyklem, římským kmínem a oreganem. Zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut (nebo dokud není zelenina měkká a lehce připečená).
  3. Upečenou zeleninu přemístíme do hrnce, zalijeme vývarem a přidáme zázvor a muškátový oříšek. Můžeme ještě dosolit podle chuti.
  4. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

TIP: Klasicky můžeme dýňovou polévku podávat s chlebovými krutony. My jsme ale tentokrát zvolili orestované uzené masíčko s červenou cibulkou a dýňovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here