Ingredience: (4 ks)
Náplň: 200 g dýně, 30 g třtinového cukru, 20 g másla, 1 kostka tvarohu, 2 lžíce cukru moučka, 2 vejce, vanilkový extrakt.
Korpus: 12 máslových sušenek, 20 dkg másla, sádlo na vymazání.
Postup:
- Dýni nakrájíme na drobné kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme dýni a třtinový cukr.
- Za občasného míchání necháme zkaramelizovat. Necháme vychladnout.
- Ke zkaramelizované dýni přidáme tvaroh, cukr moučku, vejce a vanilkový extrakt. Pořádně promícháme, aby se vše spojilo.
- Sušenky rozdrtíme na jemno, máslo na korpus rozpustíme a smícháme se sušenkovou drtí.
- Malé zapékací mističky si vymažeme po okrajích sádlem a spodek vyložíme pečícím papírem. Sušenkovou směsí vyložíme dno mističek.
- Naplníme připravenou náplní.
- Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut na 170° C.
- Po upečení necháme vychladnout. Můžeme lehce posypat třtinovým cukrem, který zkaramelizujeme pomocí flambovací pistole.