Ingredience: (17 ks)
800 g kapra (filety), 400 g cizrny v nálevu, 4 stroužky česneku, 3 lžičky soli, 3 lžičky garam masaly.
Hladká mouka na obalení, olej na smažení.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kapra vyfiletujeme a dvakrát nameleme. Společně s masem nameleme i cizrnu a česnek.
- Ochutíme kořením Garam Masala a dle chuti osolíme.
- Pořádně promícháme a tvoříme placičky vysoké asi 1,5 cm, o průměru 6 cm.
- Všechny placičky obalíme v mouce (my jsme je sítkem posypali z každé strany) a smažíme na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut.
TIP: Falafely jsou vhodné pro naplnění tortily se salátkem a dresingem a nebo je možné je podávat s dipem a pita chlebem nebo jen tak na rychlé občerstvení.