Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory

Farfalle s pestem, červenou řepou a opraženými semínky

Ingredience: (4 porce)

300 g těstovin farfalle, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kokosového oleje, hrst čerstvých bylinek (oregano, šalvěj), bylinkové pesto.

Hrst dýňových/slunečnicových semínek a vlašských ořechů.

50 g nastrouhaného parmazánu, 200 g kostiček nakládané červené řepy v octovém nálevu.

Čerstvá bazalka.


Postup:

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a cibuli s česnekem krátce orestujeme. Přidáme 3 lžíce pesta a bylinky nasekané na jemno. Ještě orestujeme.
  2. Semínka a oříšky na sucho opražíme na pánvi.
  3. Těstoviny uvaříme dle návodu „al dente“ a přendáme je do pánve k zelenině a pestu. Přidáme řepu bez nálevu a promícháme, aby byly těstoviny celé obarvené do červena a obalené pestem.
  4. Vmícháme parmazán a ještě promícháme.
  5. Servírujeme na talíř posypané opraženými semínky a nasekanou čerstvou bazalkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here