Ingredience: (4 porce)
300 g těstovin farfalle, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kokosového oleje, hrst čerstvých bylinek (oregano, šalvěj), bylinkové pesto.
Hrst dýňových/slunečnicových semínek a vlašských ořechů.
50 g nastrouhaného parmazánu, 200 g kostiček nakládané červené řepy v octovém nálevu.
Čerstvá bazalka.
Postup:
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a cibuli s česnekem krátce orestujeme. Přidáme 3 lžíce pesta a bylinky nasekané na jemno. Ještě orestujeme.
- Semínka a oříšky na sucho opražíme na pánvi.
- Těstoviny uvaříme dle návodu „al dente“ a přendáme je do pánve k zelenině a pestu. Přidáme řepu bez nálevu a promícháme, aby byly těstoviny celé obarvené do červena a obalené pestem.
- Vmícháme parmazán a ještě promícháme.
- Servírujeme na talíř posypané opraženými semínky a nasekanou čerstvou bazalkou.