Ingredience: (2-3 porce)
1/2 hrnku polenty.
1 lžička koření Ras el hanout, 1 vejce, sůl.
Olivový olej na potření.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Polentu odvážíme, přidáme do ní koření Ras el Hanout, sůl a promícháme. Vodu přivedeme k varu, polentu do ní vsypeme a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Potřebujeme vyvařit co nejvíce vody, aby polenta dobře ztuhla.
- Těsně před dovařením vmícháme vejce.
- Uvařenou polentu přemístíme do formy o rozměru 15×20 cm a rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici ztuhnout min. 2 hodiny.
- Poté polentu vyklopíme a pokrájíme na libovolné tvary.
- Jednotlivé kousky potřeme olivovým olejem z obou stran a dáme na rozpálený gril. Grilujeme z každé strany asi 3 minuty, dokud nemá zlatavou barvu.
- Grilovanou polentu podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, mořským plodům nebo sýru. Doporučujeme použít v kombinaci s cibulovým čatní.







