Rubriky
Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Grilované kari kuřecí prsa se salátkem

Ingredience:

Maso: 2 kuřecí prsa, 1 lžička Žlutá kari pasta 100 g, 2 lžičky olivového oleje, sůl, 2 snítky rozmarýnu.

Salát: 3 ks salátu little gem, 4 menší rajčata.

Dresing: 3 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžička čekankového sirupu, 1 lžička dijonské hořčice, 2 stroužky česneku, sůl.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Kuřecí prsa lehce naklepeme, aby byla stejně vysoká po celé ploše. Na každé prso dáme lžičky kari pasty, přilijeme lžičku olivového oleje, osolíme a rozetřeme pravidelně po mase z obou stran.
  2. Prsa dáme na rozpálený gril a na vrchní část položíme čerstvou snítku rozmarýnu. Po dvou minutách maso otočíme i s rozmarýnem a grilujeme stejnou dobu. Ugrilované maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout.
  3. Mezitím si připravíme salát. Little gem natrháme na malé kousky a přidáme pokrájená rajčata. V jiné misce smícháme ingredience na dresing a promícháme.
  4. Kuřecí prsa pokrájíme na proužky. Dresing smícháme se salátem a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here