Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Recepty Maso Mleté maso

Grilované kebabčíky s avokádem a salsami

Ingredience: (2 porce)

Kebabčíky: 750 g mletého masa, 1/2 cibule, 2 lžičky koření Ras el Hanout 40 g, sůl.

Zelenina: 1 avokádo, 2 saláty little gem, olivový olej, sůl, pepř.

Tortilly o průměru 15 cm.

Salsy k podávání: Salsa Rojo 330 g a Salsa Verde 330 g.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Cibuli pokrájíme nadrobno. Smícháme s mletým masem, kořením Ras el Hanout a solí. Pořádně promícháme a několikrát s masem do mísy i praštíme, aby se dobře spojilo.
  2. Špejle namočíme předem do vody asi na hodinu, aby na grilu nehořely.
  3. Na špejli dáme maso a vytvarujeme do tvaru kebabu o průměru cca 2-3 cm. Takto zpracujeme všechno maso. Můžeme grilovat hned a nebo nechat i odležet v lednici.
  4. Kebabčíky dáváme na rozpálený gril a grilujeme za každé strany asi 4 minuty (dle rozpálenosti grilu).
  5. Avokádo a saláty podélně rozpůlíme. Řez potřeme olejem, osolíme a opepříme a dáme řeznou stranou na gril. Grilujeme do zhnědnutí.
  6. Nakonec opečeme také tortillu, kterou stačí položit na gril a po 30 vteřinách otočit. Rozhodně od grilu neodcházejte, jsou hotové hned.
  7. Hotové avokádo vyndáme ze slupky a pokrájíme.
  8. Kebabčíky podáváme s avokádem, salátkem, tortillou a salsou Rojo a Verde.

TIP: Můžeme zakápnout olivovým olejem, citronovou šťávou a posypat čerstvou bylinkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here