Ingredience: (6 porcí)
18 ks kuřecích paliček, 2 lžíce BBQ omáčka exkluzive – s karamelem a přírodním tekutým kouřem, sůl.
Olej na potření grilovacího kamene.
2 lžíce BBQ omáčka exkluzive – s karamelem a přírodním tekutým kouřem na potření.
Postup:
- Kuřecí paličky krátce předvaříme v hrnci po dobu 10 minut (maso nesmí být hotové a odpadávat od kosti).
- Paličky necháme trochu vychladnout a na vlažné maso naneseme BBQ omáčku a rukama promneme, aby se dostala na paličky po celém povrchu. Takto namarinované maso si můžeme připravit i den dopředu. Pokud ale grilujeme v ten samý den, je vhodné nechat paličky alespoň hodinu marinovat.
- Před grilováním paličky vyndáme z lednice, aby dostaly pokojovou teplotu a řádně je osolíme.
- Paličky grilujeme na rozpáleném grilovacím kameni (ten před vložením paliček potřeme zlehka olejem) a nebo na rozpáleném grilu asi pět minut. Poté otočíme a necháme ogrilovat pět minut i z druhé strany.
- Podáváme s oblíbenou přílohou.






