Ingredience: (4 porce)
Špízy: 800 g mletého masa (vepřové + hovězí), 1 velká cibule, 2 červené papriky, sůl, pepř, 4 snítky čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného).
3 tortilly o prům. 25 cm, 250 g cheddaru.
K podávání: Salsa Verde 330 g
Olej na potření grilu.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mleté maso dáme do mísy.
- Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Papriky zbavíme jádřince a také pokrájíme na drobné kostičky. Dáme k masu.
- Osolíme, opepříme a přidáme tymián.
- Pořádně rukama promícháme.
- Rozpálíme gril.
- Cheddar nastrouháme na velké nudličky.
- Připravíme si tři tortilly a na každou naneseme třetinu masa, které rozprostřeme téměř k okrajům. Maso na tortille rukama přimačkáme a uhladíme.
- Na maso rozložíme cheddar. Tortilly svineme do rolády a nakrájíme asi na dva cm široké kousky.
- Roládky napichujeme na špejle nebo grilovací jehly.
- Gril potřeme lehce olejem a potřeme jemně i špízy.
- Grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
- K podávání doporučujeme Salsu Verde nebo Salsu Rojo.
TIP: Dřevěné špejle je potřeba namočit do vody předem alespoň na dvě hodiny, aby se na grilu nepálily.