Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Předkrmy & Chuťovky Vepřové maso Maso Hovězí maso Recepty Mleté maso

Grilované tortilla špízy s mletým masem a cheddarem

Ingredience: (4 porce)

Špízy: 800 g mletého masa (vepřové + hovězí), 1 velká cibule, 2 červené papriky, sůl, pepř, 4 snítky čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného).

3 tortilly o prům. 25 cm, 250 g cheddaru.

K podávání: Salsa Verde 330 g

Olej na potření grilu.


Postup:

  1. Mleté maso dáme do mísy.
  2. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Papriky zbavíme jádřince a také pokrájíme na drobné kostičky. Dáme k masu.
  3. Osolíme, opepříme a přidáme tymián.
  4. Pořádně rukama promícháme.
  5. Rozpálíme gril.
  6. Cheddar nastrouháme na velké nudličky.
  7. Připravíme si tři tortilly a na každou naneseme třetinu masa, které rozprostřeme téměř k okrajům. Maso na tortille rukama přimačkáme a uhladíme.
  8. Na maso rozložíme cheddar. Tortilly svineme do rolády a nakrájíme asi na dva cm široké kousky.
  9. Roládky napichujeme na špejle nebo grilovací jehly.
  10. Gril potřeme lehce olejem a potřeme jemně i špízy.
  11. Grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
  12. K podávání doporučujeme Salsu Verde nebo Salsu Rojo.

TIP: Dřevěné špejle je potřeba namočit do vody předem alespoň na dvě hodiny, aby se na grilu nepálily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here