Rubriky
Grilovací sezóna Sendviče & Burgery & Fastfood Recepty Saláty & Zeleninové

Grilovaný hermelín se zeleninou a kořením

Ingredience: (1 porce)

1 hermelín.

Zelenina: 1 menší cuketa, 2 brambory, 1 cibule, sůl, 1 snítka čerstvého tymiánu, 1 lžička koření Ras el Hanout 40 g, olivový olej, sůl.


Postup:

  1. Cuketu umyjeme a pokrájíme na kolečka o tloušťce cca 1,5 cm.
  2. Brambory necháme se slupkou (pokud je pěkná), umyjeme a pokrájíme na kolečka o trochu tenčí než cuketu.
  3. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky.
  4. Všechnu zeleninu dáme do mísy, přidáme tymián ze snítky 2 lžíce olivového oleje a osolíme. Pořádně rukama promícháme.
  5. Rozložíme si alobal, klidně i několikrát napříč přes sebe, aby nám z toho při grilování nic nevyteklo.
  6. Doprostřed alobalu nalijeme 2 lžičky olivového olivového oleje a rozestřeme.
  7. Poté na něj na střed přemístíme zeleninu tak, aby zbylo dost alobalu po krajích na zabalení.
  8. Na zeleninu vložíme hermelín, a vše zasypeme kořením Ras el Hanout. Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
  9. Alobal pořádně zabalíme a dáme na řádně rozpálený gril.
  10. Grilujeme asi 15-20 minut. Alobal můžeme během grilování lehce otevřít, abychom se ujistili, že jsou brambory už měkké. Jakmile jsou hotové brambory, je hotovo.
  11. K podávání si můžeme připravit ještě nějaký čerstvý zeleninový salátek.

TIP: Ke grilovanému hermelínu doporučujeme naši Salsa Rojo 330 g.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here