Ingredience: (2 porce)
Zeleninová salsa: 1/2 salátové okurky, 5 menších rajčat, 1/2 červené cibule, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce čekankového sirupu, sůl, pepř, hrst nasekané listové petržele.
Sýr halloumi + 2 lžíce olivového oleje na gril.
Sweet chilli se zázvorem (k zakoupení zde: SWEET CHILLI OMÁČKA SE ZÁZVOREM 330 G).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Zeleninu na salsu nakrájíme na malé kousky. Ochutíme octem, čekankovým sirupem, olejem, solí a pepřem. Přidáme nasekanou petrželku. Promícháme a necháme v lednici vychladit.
- Sýr pokrájíme na cca 1 cm plátky. Na grilovací pánvi rozpálíme olej a sýr zprudka osmažíme (z každé strany asi 1 minutu).
- Na talíř naservírujeme zeleninovou salsu, navrch poklademe plátky grilovaného sýra a polijeme Sweet chilli omáčkou. Můžeme podávat i s opečenou bagetkou.